Na jarenlange ervaring bij een grote corporate liep ik zelf ook vast. Ik heb op mijn 18e mijn studie Communicatiewetenschap gekozen en ben in het vak gerold. Na het krijgen van mijn twee jongens en een fase van persoonlijke ontwikkeling ben ik erachter gekomen dat het werk niet was waar mijn passie lag en ben ik op onderzoek uitgegaan waar dat dan wel lag. Ik heb diverse verdiepende coachopleidingen gedaan en heb intern bij de grote corporate waar ik destijds werkte een carriere shift gemaakt van Branding & Communicatie naar Vitaliteit & Coaching waarbij ik collega's ging trainen en coachen ter bevordering van hun welzijn.
Daarnaast heb ik mij gecertificeerd in tools zoals DISC en TMA, een diepgaande talent management methode die zowel talenten als onderliggende drijfveren blootlegt. Later heb ik hier geweldloze communicatie en MfN registermediation aan toegevoegd omdat ik merkte dat er de verzuimwereld ook veel conflicten zijn die de oorzaak van veel (verzuim) problemen zijn. De carriere shift ging niet over 1 nacht ijs maar ik ben zo ontzettend blij dat ik deze stap gewaagd heb. Ik weet maar al te goed hoe spannend dit is en ook om jezelf de vragen te stellen: krijg ik nog energie van mijn werk en waar word ik blij van? Waar ben ik goed in? Welke bijdrage wil ik leveren? En nog vele vragen meer. Al deze vragen en meer resulteerden in de stap om voor mezelf te beginnen. Ik werk 1 op 1 met kandidaten en ook werk ik als zzp-er voor bedrijven. Deze bedrijven huren mij in als mediator, re-integratie- of 2e spoorcoach. Voor UWV doe ik WerkFit en NaarWerk re-integratietrajecten.
Daarnaast draag ik op vrijwillige basis als buurtbemiddelaar bij aan een fijnere leefomgeving door buren te helpen een oplossing te vinden in een conflict.
Mijn tip is om niet te wachten tot je echt helemaal vastloopt en wellicht uitvalt maar preventief en op tijd actie te ondernemen en jezelf de juiste vragen te stellen zodat je kleine of grote aanpassingen kunt doen in je leven en in je werk. Zo blijft je werk leuk en vervullend en kan jij op een vitale manier je bijdrage leveren. Ik zeg ook altijd: Om beter te worden hoef je echt niet eerst ziek te zijn!